Als je binnenkort een kitten in huis neemt, dan wordt er altijd gezegd dat je de kitten moet ontwormen. Dit is ook erg belangrijk, want een kitten heeft bijna altijd wormen in de maag zitten. Dit doordat er wormen in de melk van de moeder zitten en het zo in het lichaam van een kitten terecht komt. Wormen voeden zich aan het lichaam van de kitten, dus je kunt je wel voorstellen dat het belangrijk is om je kitten te ontwormen. Wil je hier meer over te weten komen? Lees dan vooral even verder!

 

Ga met je kitten naar de dierenarts

Wanneer je je kitten wilt ontwormen, dan kan je dit zelf doen, maar ook kun je hiervoor terecht bij een dierenarts. Veel mensen kiezen ervoor om dit door de dierenarts te laten doen, want een kitten moet ook verschillende vaccinaties krijgen. Het vaccineren en ontwormen kan dus goed gecombineerd worden. Mocht je er ook voor willen kiezen om het ontwormen van een kat uit te laten voeren door een dierenarts, dan is het wel verstandig om er rekening mee te houden dat dit erg prijzig kan zijn. 

 

De kitten zelf ontwormen

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, is het ook mogelijk om zelf je kitten te ontwormen. Je moet daar dan wel enkele spullen voor aanschaffen. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan ontwormingsmiddel, maar ook is het belangrijk dat je je kat alleen kattenmelk geeft. Wanneer je ontwormingmiddel hebt aangeschaft, hoef je dit alleen in de bek van je kat te spuiten. Houd er wel rekening mee dat je kitten de ontwormingsmiddelen wel door moet slikken, want anders heeft het geen effect. Is het ontwormen van je kitten niet gelukt? Probeer het dan opnieuw of breng een bezoekje aan een dierenarts. 

 

Ontworm je katten regelmatig

Het is voor katten ook erg belangrijk dat ze regelmatig ontwormd worden. Dat heeft ermee te maken dat katten graag naar buiten gaan en daar in aanraking komen met andere beesten. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan muizen en aan vogels. Deze dieren kunnen ook wormen bevatten en kunnen dus ook in het lichaam van je kat terecht komen. Het is aan te raden om je katten enkele keren per jaar te ontwormen. Wil je hier meer advies over krijgen? Neem dan telefonisch contact op met een dierenarts. Je kunt dan een afspraak inplannen, maar ook kunnen ze jou telefonisch adviseren.