Een bouwplan of bouwtekening is vaak een onhandig groot document dat moeilijk te printen is op je reguliere printer thuis of op kantoor. Wanneer je bedrijfsmatig met bouwtekeningen werkt, zul je regelmatig de behoefte hebben om een bouwplan te printen. Het is gemakkelijker om aantekeningen op te maken en om je er met een aantal collega’s over te buigen. Bouwtekeningen zijn soms onderdeel van een presentatie voor ontwikkelaars of toekomstige bewoners. Niet op elke bouwplaats is wifi of stroom beschikbaar om digitaal een plan te bekijken. Zo zijn er diverse redenen waarom je een bouwplan op papier wilt hebben, hoe handig alle digitale mogelijkheden ook zijn.

Zelf een bouwplan afdrukken is voor jou een hele worsteling, maar gelukkig zijn er bedrijven die dat voor je kunnen verzorgen. Hun dienstverlening bestaat niet alleen uit het afdrukken van bouwplannen, maar je kunt je bouwplan er ook laten scannen, plotten of kopiëren. Meestal heb je je bestelling de volgende dag al in huis. Niet nodig om er zelf veel tijd, energie en geld in te steken dus!

Een bouwplan afdrukken kent speciale eisen

Wanneer je een bouwplan afgedrukt wilt hebben, heb je daar meestal speciale bedoelingen mee. De print komt aan de muur te hangen of gaat achter in de auto mee naar klanten. Een paar simpele A4'tjes volstaan dan niet. Een A0 formaat afdruk is geweldig voor aan de muur en er zijn allerlei verschillende formaten A0 printen tot wel vijf meter lang. Zo komt elk bouwplan goed tot zijn recht. Ook de inkt moet van hoge kwaliteit zijn, zodat alle details door iedereen goed te zien zijn, ook vanaf een afstand. Tot slot is de kwaliteit van het papier essentieel. Door op waterproof papier af te drukken voorkom je beschadiging door regen of waterdamp en scheuren.

Meer mogelijkheden dan je denkt

Naast al deze mogelijkheden zijn er nog meer keuzes: de zwaarte van het papier, de keuze tussen zwart-wit en kleur, de schaal en hoe je het document wilt hebben afgewerkt: gevouwen of opgerold. Al deze keuzes leiden tot een product dat perfect is voor het doel dat je hebt met de afdruk. Vooral wanneer op groot formaat en in moeilijke omstandigheden uitgeprinte bouwplannen nodig zijn, denk aan een bouwkeet bijvoorbeeld, biedt een gespecialiseerd bedrijf meer kwaliteit en meer keuzes dan een willekeurige copyshop. Via een speciale online module kun je je bestand uploaden en precies aangeven hoe je je afdruk wilt hebben. Bij het afronden van de bestelling worden meteen de kosten aangegeven. Zo is volstrekt duidelijk wat je krijgt en voor welke prijs.